гр. Ямбол ул. "Цар Иван Александър" № 12, e-mail: [email protected] Директор: 0882592948

Успех на Златина от 12 Г по ПНЕ 2020

ГОЛЯМ УСПЕХ

за ученичката от 12 „г” клас Златина Желева на

ХIX Национално състезание по природни науки и екология

 

От 20 до 22 ноември 2020 г. се проведе ХIX Национално състезание по природни науки и екология. Тази година то трябваше да бъде в гр. Копривщица, но поради пандемичната обстановка се проведе изцяло онлайн.

От гр. Ямбол участва само един проект- този на Златина Желева, ученичка от 12„г” клас в ПМГ ,, Атанас Радев". Той беше на тема: ,, Невидимата епидемия- В12?". В него Златина разказва за дефицитът на витамин В12- като нарушение, което е малко известно сред обществото. Целта на проекта ѝ беше- повишаването на информираността сред гражданите на гр. Ямбол, относно опасностите от кобаламиновия дефицит (дефицит на витамин В12) за общественото здраве, травматичните увреждания и хирургичните интервенции. Тя защити проекта си, чрез включване в онлайн класна стая, през почивните дни (21 и 22 ноември 2020 г.).

Състезанието се проведе в два кръга. В първия ден дванадесетокласничката защити разработката си на постерна сесия, в която беше оценявана по 7 определени критерии. Втория ден, тя трябваше да представи и защити проекта, чрез презентация. И в двата състезателни дни Златина отговори на всички въпроси, зададени ѝ от Националната комисия.

На 23 ноември 2020 г. излязоха и резултатите. Златина Желева е класирана на второ място, с оценка 6.00, в XIX издание на Националното състезание по природни науки и екология.

 

Поздравления за Златина и за нейната учителка Даниела Паликова!