гр. Ямбол ул. "Цар Иван Александър" № 12, e-mail: mgatradev@abv.bg

Голям успех в национален конкурс на Александър Кабрански от VІІІ „г” клас

   През месец октомври 2019 г.в град Варна се проведе Национален исторически конкурс и конференция на тема: „Надеждата за свободата“, посветен на 280 г. от рождението на Софроний Врачански, 150 г. от смъртта на Ботьо Петков и  140 г. от смъртта на Любен Каравелов. Организатори на събитието са Първа езикова гимназия - гр.Варна, община Варна, Регионален исторически музей – гр.Варна, Фондация  „Христо Ботев” и Общобългарски  комитет „Васил Левски”.

     В конкурса могат участват само ученици от осми до дванадесети клас. ПМГ „Атанас Радев”- гр.Ямбол  имаше свой представител  - Александър Кабрански  от 8 „г” клас, с доклад за живота и делото на Ради Иванов Колесов. Нашият ученик се пребори с конкуренцията на още 90 доклада на участници от всички елитни гимназии в страната и зае престижното трето място. Александър беше най-малък в категорията доклад, а успехът  му  има още по-висока стойност, тъй като председател на журито беше изтъкнатия български историк проф. д-р Пламен Митев.

     Пожелаваме на Александър Кабрански и на неговата учителка Нели Чамова още много успехи в историческите им търсения и разпространяване на знанията за славното ни минало!   

От училищното ръководство