Първа награда за екипа на ПМГ „Атанас Радев“, гр. Ямбол от поредното участие в научна сесия на БАН в областта на биологията. Класиране за международен етап.

БАН Поздравително писмо 2017

BAN

Научната сесия на БАН се състоя в рамките на два дни – 14-15.11.2017г. в гр. София.  В конкурса от ПМГ участва екип от трима ученици – Мирослава Грозева, Катерина Павлова и Пламена Стоянова от XIг клас, с научен ръководител г-жа Даниела Паликова, старши учител по биология и химия. Разработеният проект е на тема „Тайните на еукариотната клетка“. Той се състои от две части- мултимедийна презентация и 3D модели на растителна и животинска клетка. Разработката представлява електронно помагало, което по лесен и достъпен начин онагледява  устройството на еукариотната клетка. Такъв учебен ресурс се разработва за първи път в България.

Рецензент на проекта е Академик Проф. Иван Иванов, дбн, от Института по молекулярна биология на БАН. Разработката беше отличена с първа награда в област биология. Екипът получи и покана за явяване на Панаира на науката и иновациите в гр. София. Там осем от наградените проекти ще се състезават за Intel ISEF и други международни конкурси.

Публикувано в Без категория. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *