Училищен живот

 

 

 

 

 

Второ място завоюва Анджелина от IX Б клас за компютърна презентация в информационната кампания под надслов „За да има утре!” в община Ямбол.

Във връзка с Международния ден за борба с наркоманиите – 26 юни Общински съвет за наркотични вещества, Превантивно информационен център при община Ямбол, Комплекс за социални услуги на деца и възрастни – Ямбол, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Ямбол в партньорство с Детска педагогическа стая при РУ на МВР – Ямбол стартират информационна кампания под надслов „За да има утре!”

Част от кампанията е конкурса за изработване и представяне на мултимедийна презентация. Целта е да се провокира интереса на младите хора към проблемите, свързани с употребата на наркотични вещества. Участниците трябваше да изразят лично мнение относно причините, поради които все повече млади хора прибягват до употребата на наркотични вещества. Да направят послание към подрастващите да не поемат пътят който води в АДА.

Анджелина Пехливанова от IX Б клас се класира на второ място! Нейното послание е: „Животът е безценен! Не позволявай на дрогата да го контролира! НАРКОТИКЪТ ТЕ ВЗЕМА!”

Поздравяваме Анджелина и учителката й по информационни технологии Моника Радева.

Традиции и празници в ПМГ „Атанас Радев” – боядисване на яйца за Великден

Днес, 04 април 2017 година, VІ ”б” клас в ПМГ „Атанас Радев“ беше посетен от госпожа Динка Ангелова, завеждащ етнографския отдел на Регионалния исторически музей – Ямбол.

Със съдействието на класния ръководител – г-жа Чолакова, г-жа Коева и г-н Кунчев, в час по домашна техника и икономика учениците наблюдаваха и използваха техника за боядисване на великденски яйца с писалка и восък, характерни за някой области от България.

Учениците останаха много доволни от беседата изложена от госпожа Ангелова.

 

Автори на текста и снимките:

Учениците от V”б” клас – Елена Инджова и Георги Атанасов